Återkallelse av produkt

Återkallelse av produkt

 
 

Vi har upptäckt ett förpackningsfel hos produkten Carlshamn Havre 400 g, bäst före 2023-03-30. Produkten är felaktigt förpackad i bytta tillhörande en annan produkt (Carlshamn Kallpressad 400 g), vilket betyder att förpackningen har felaktig innehållsdeklaration. Den förpackade produkten är Carlshamn Havre och produkten innehåller havredryck som kan innehålla gluten, vilket inte är deklarerat på förpackningen. Återkallelsen gäller endast partiet med bäst före-märkning 30.03.2023. Den felaktiga produkten har Carlshamn Kallpressads bytta och Carlshamn Havres lock.

Produkten i sig är det inget fel på, och den är ej farlig att använda ifall man inte har havreallergi eller glutenintolerans.

Det är lätt att kontrollera ifall din produkt hör till produktpartiet i fråga, eftersom det återkallade partiet har ask med texten KALLPRESSAD, och lock med texten HAVRE.

Vi ser allvarligt på denna incident. Incidenter som denna utreds noggrant och detaljerad plan med förebyggande åtgärder tas fram för att förebygga att liknande händer i framtiden.

Produktens innehåll: Rapsolja (40%), havredryck 38 % (vatten, havre, solrosolja), vegetabiliska fetter (shea och kokos i varierande proportion), vatten, salt (0,8 %), emulgeringsmedel (E471, lecitin), aromämnen, A- och D2-vitamin, färgämne (betakaroten). Innehåller 7 % havre.

Laktosfri, mjölkfri, växtbaserad, utan konserveringsmedel, vitaminiserad, utan palmolja.

Ifall du köpt produkten och vill ha ersättning för den, kontakta oss per email.
konsumentservice@bunge.fi