
Pajskal: |
|
3 dl | vetemjöl |
125 g | Carlshamn Tre oljor |
2 msk | strösocker |
1 | äggula |
Fyllning: |
|
250 g | butternutpumpa |
2 | ägg |
1 dl | strösocker |
1 dl | farinsocker |
2 dl | grädde |
1 tsk | kanel |
0,5 tsk | mald nejlika |
0,5 tsk | ingefära |
En nypa salt |

10
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop mjöl, Carlshamn Tre oljor och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
Ta bort kärnorna och tärna pumpan, och lägg i en form med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 30 minuter och ta sedan ut och låt svalna.
Under tiden, förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Mixa ingredienserna till fyllningen och häll smeten i pajskalet.
Låt stelna i rumstemperatur och strö sedan på lite flingsalt. Skär upp i bitar och njut!