Ingredienser |
|
1,5 dl |
kikärtsspad
|
1½ dl |
dadelsocker eller vanligt vitt socker
|
4 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
bakpulver
|
1½ tsk |
kanel
|
125 g |
Carlshamn Bakning
|
1 dl |
växtmjölk
|
1 |
äpple
|
Äppelmuffins med knäckig hasselnötstopping
1.Värm ugnen till 175°C.
2. Vispa kikärtsspad och socker poröst.
3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
4. Vänd ner de torra ingredienserna i kikärtssmeten.
5. Smält margarinet och tillsätt mjölken.
6. Häll ner i muffinssmeten.
7. Placera ut 12 muffinsformar på en muffinsplåt.
8. Fördela smeten jämnt mellan formarna.
9. Skär äpplet i små kuber och tryck ner ca 5 bitar i varje muffinsform.
10. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med lönnsirapen.
11. Toppa varje muffins med hasselnötter.
12. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.