Äppelpaj med kanel passar året runt och är alltid populärt att servera när det är fika eller som efterrätt. I det här receptet steker vi äpplena så de blir riktigt mjuka och goda. Servera med en kula vaniljglass eller vaniljsås för extra njut!
Fyllning: |
|
| 2 |
äpplen
|
| 3 msk |
Carlshamn Bakning
|
| 2 msk |
socker
|
| 1 tsk |
kanel
|
| 1 krm |
äkta vaniljpulver
|
|
En nypa salt
|
|
Smuldeg |
|
| 90 g |
Carlshamn Bakning
|
| 1,5 dl |
vetemjöl
|
| 1 dl |
havregryn
|
| 1 dl |
socker
|
|
En nypa salt
|
|
Äppelpaj
4
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka äpple och stek med Carlshamn Bakning, socker, kanel, vaniljpulver och salt i 10-15 minuter (tills de blivit mjuka).
Gör sedan smuldegen genom att nypa ihop alla ingredienserna tills det blivit en smulig massa.
Fördela äpplena i små portionsformar. Strö över smuldegen, och grädda i ugnen i ca 25 minuter (tills pajerna fått färg).