Äppelpaj med kanel passar året runt och är alltid populärt att servera när det är fika eller som efterrätt. I det här receptet steker vi äpplena så de blir riktigt mjuka och goda. Servera med en kula vaniljglass eller vaniljsås för extra njut!

Fyllning: |
|
2 | äpplen |
3 msk | Carlshamn Bakning |
2 msk | socker |
1 tsk | kanel |
1 krm | äkta vaniljpulver |
En nypa salt | |
Smuldeg |
|
90 g | Carlshamn Bakning |
1,5 dl | vetemjöl |
1 dl | havregryn |
1 dl | socker |
En nypa salt |

4
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka äpple och stek med Carlshamn Bakning, socker, kanel, vaniljpulver och salt i 10-15 minuter (tills de blivit mjuka).
Gör sedan smuldegen genom att nypa ihop alla ingredienserna tills det blivit en smulig massa.
Fördela äpplena i små portionsformar. Strö över smuldegen, och grädda i ugnen i ca 25 minuter (tills pajerna fått färg).