Äppelpaj
Ingredienser: |
|
6 |
äpplen (à 130 g)
|
150 g |
Carlshamn bakmargarin
|
3 dl |
havregryn
|
2 dl |
socker
|
1 tsk |
kanel
|
1/2 dl |
ljus Sirap
|
1,5 dl |
vetemjöl
|
1/2 tsk |
bakpulver
|
2 dl |
havremjölk
|
Äppelpaj
60 minuter
8 portioner
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Smält margarinet i en kastrull utan att låta det koka och ställ det åt sidan för att svalna.
Blanda samtliga ingredienser förutom äpplena i en bunke, häll i margarinet sist och blanda till en smet.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg dem i en smord och ugnssäker form.
Efter det är det dags att fördela smeten jämnt över äpplena!
Ställ in äppelpajen i ugnen och grädda i cirka 30 minuter eller tills den är gyllenbrun och knäckig. Servera med vispbar soja!