
Ingredienser: |
|
6 | äpplen (à 130 g) |
150 g | Carlshamn bakmargarin |
3 dl | havregryn |
2 dl | socker |
1 tsk | kanel |
1/2 dl | ljus Sirap |
1,5 dl | vetemjöl |
1/2 tsk | bakpulver |
2 dl | havremjölk |

60 minuter

8 portioner
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Smält margarinet i en kastrull utan att låta det koka och ställ det åt sidan för att svalna.
Blanda samtliga ingredienser förutom äpplena i en bunke, häll i margarinet sist och blanda till en smet.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg dem i en smord och ugnssäker form.
Efter det är det dags att fördela smeten jämnt över äpplena!
Ställ in äppelpajen i ugnen och grädda i cirka 30 minuter eller tills den är gyllenbrun och knäckig. Servera med vispbar soja!