
Pizzadeg: |
|
50 g | Carlshamn Kallpressad |
2 dl | fingervarmt vatten |
25 g | jäst |
½ tsk | salt |
4 ½ dl | vetemjöl |
Topping: |
|
2 | syrliga äpplen (gärna Granny Smith) |
1 dl | hasselnötter |
2 ½ msk | råsocker |
färsk timjan | |
30 g | Carlshamn Kallpressad |
Gör så här med pizzadeg:
Lös upp jäst i vatten och tillsätt salt. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Tillsätt margarinet och knåda till en fast deg. Låt degen vila under en kökshandduk i drygt en halvtimme.
Gör så här med Topping:
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen till en rund pizza. Tvätta och skiva äpplena tunt. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem sedan grovt. Rör ihop Carlshamn Kallpressad med 2 msk råsocker. Bred ut blandningen på pizzan, lägg på äppelskivorna och strö över det sista råsockret. Baka i ugnen i drygt 15 minuter, tills pizzakanterna har fått en gyllene färg. Garnera pizzan med de hackade hasselnötterna och färsk timjan.