
Recept: |
|
200 g | blandfärs |
1 | äggula |
1 | salladslök |
2 msk | färsk koriander |
1 msk | rostade sesamfrön |
2 | vitlöksklyftor |
2 krm | sambal |
1 krm | salt |
Carlshamn Kallpressad | |
Rivet skal från 1 lime | |
Vinaigrette: |
|
4 msk | fisksås |
3 msk | färsk koriander |
2 msk | rödvinsvinäger |
2 msk | limejuice |
2 msk | rörsocker |
2 | vitlöksklyftor |
finhackad chilifrukt | |
Till servering: |
|
Hjärtsallad (gemsallad) | |
röd chili | |
salladslök | |
Rostade sesamfrön, blanda svarta och vita | |
Koriander |

4
Såhär gör du:
Börja med att finhacka din koriander.
Finhacka salladslöken och blanda med 2 msk koriander pressad vitlök i en bunke.
Riv skalet av en lime och blanda i tillsammans med resten av alla ingredienserna till färsen.
Forma färsen till 16 små bollar, och stek dem i Carlshamns kallpressade margarin.
Till vinaigretten, finhacka chili och vitlöksklyftor och blanda ihop med resterande ingredienser.
Häll upp den i små skålar och servera tillsammans med köttbullarna.
Servering:
Strimla salladslök och röd chili.
Lägg upp salladsblad på tallriken och lägg några köttbullar på varje blad.
Garnera med chili, salladslök, sesamfrö och koriander, servera vinaigretten på sidan.