
Ingredienser: |
|
50 g | jäst |
5 dl | vatten (ljummet) |
1 tsk | salt |
2 msk | Carlshamns flytande margarin |
12 dl | vetemjöl special |
1,5 dl | mjöl till utbakning |

2,5 timme

3 st Baugetter
1. Smula ner jästen i en bunke eller i en degblandare. Häll på vatten, salt och Carlshamns Flytande margarin.
2. Arbeta in lite i taget av mjölet och arbeta degen smidig i 5–10 minuter.
3. Täck över degen och den jäsa i 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Dela degen i tre bitar.
6. Baka ut till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller en baguetteplåt om du har det hemma.
7. Låt dem jäsa i 40 minuter till under en bakduk.
8. Pensla längderna med kallt vatten, pudra med lite extra mjöl och skär snitt med en vass kniv.
9. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 220 grader.
10. Grädda mitt i ugnen i cirka 22 minuter.
Bon appetit!