
Ingredienser |
|
300 g | vetemjöl (5 dl) |
180 g | strösocker (2 dl) |
150 g | Carlshamn Havre |
2 dl | havremjölk |
2 dl | blåbär, frusna |
2 | ägg |
1 msk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
2 krm | salt |
Topping |
|
2 dl | havrevisp |
2 msk | florsocker |
Valfria bär och strössel |

(ca 12 st)
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader.
Förbered en muffinsplåt med muffinsformar eller ställ fasta muffinsformar på en plåt.
Smält Carlshamn Havre, häll i havremjölken och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan ner i äggsmeten omväxlande med mjölkblandningen.
Vänd runt till en jämn smet.
Fyll 1/3 av muffinsformarna med smet och strö över hälften av blåbären.
Fyll upp med mer smet så att formarna är fyllda till 3/4 och toppa med resten av blåbären.
Ugnsbaka muffinsen i 20-25 minuter.
Blanda havrevispet med florsocker och vispa tills det tjocknat. Spritsa vispet på muffinsen och toppa med strössel och bär.