
ingredienser: |
|
500 g | brysselkål, tvättade, trimmade och halverade |
2 tsk | Carlshamns flytande margarin |
4 msk | tahini |
1 msk | citronsaft |
2 tsk | balsamvinäger |
1 tsk | natriumreducerad soja |
0,5 dl | rostade mandlar, grovt hackade (eller ersätt med pumpakärnor eller solrosfrön) |
Blanda ned tahini, citronsaft, balsamvinäger och soja i en skål. Låt stå!
Tvätta och halvera brysselkålen. Häll ned det flytande margarinet i en varm stekpanna, och stek sedan brysselkålen. Krydda med salt och peppar efter smak.
Tips! Tillsätt chiliflingor för lite extra hetta.
När brysselkålen är gyllene tar du av stekpannan från spisen, och häller över brysselkålen på ditt favorit fat. Ta fram tahiniblandningen som du tidigare gjort och ringla den med en sked över brysselkålen. Toppa med rostade hackade mandlar.
Låt smaka!