
Crèpes: |
|
1/2 dl | kikärtsspad |
1/2 msk | olja |
4 dl | havremjölk |
2,5 dl | vetemjöl |
1/2 tsk | salt |
Växtbaserat margarin att steka i | |
Champinjonfyllning: |
|
Carlshamn Flytande margarin att steka i | |
15 | medelstora champinjoner |
1 | vitlöksklyfta, skalad och hackad |
salt | |
Svart- och vitpeppar | |
2 dl | havregrädde |
1 tsk | citronzest |
1 msk | citronsaft |
1 näve | persilja, hackad |
2 msk | gräslök, hackad |

Vispa samman kikärtsspad, olja och mjölk. Tillsätt mjölet medan du vispar och häll i saltet.
Låt smeten stå och vila i ca 20 min. Hetta upp en stekpanna och häll i ca 1 msk flytande margarin.
Häll i ca 1,5 – 2 dl smet i stekpannan och stek crèpen gyllengul. Vänd den och stek lite till. Lägg upp crèpesen på ett fat. Skölj och skiva champinjonerna. Hetta upp lite margarin i en stekpanna.
Fräs champinjonerna på medelhög värme och pressa ned vitlöksklyftan.
Fräs lite till. Salta och peppra efter smak. Vispa samman havregrädden med mjölet. Häll blandningen över svampen och låt allt få ett uppkok.
Tillsätt citronzest och citronsaft. Låt puttra en stund tills fyllningen blivit trögflytande.
Ta av från värmen. Fördela fyllningen i crèpesen.
Rulla/ vik ihop dem och strö över persilja och gräslök.