
Ingredienser |
|
200 g | Calrshamn Bakning |
200 g | mörk choklad |
8 | äggulor |
4 | äggvitor |
90 g | vetemjöl |
80 g | strösocker |
10 g | kakao |
Carlshamn Bakning och mjöl till formarna | |
10 | ugnsfasta cocotter eller silikonformar som rymmer ca 1 dl |
Kolasås |
|
1 dl | muscovadosocker |
1 dl | ljus Sirap |
1 dl | växtbaserad mjölk |
2 msk | växtbaserat smör |
1 krm | salt |

(receptet avser 10 portioner)
Smörj och mjöla formarna.
Smält choklad och margarin i en plastbunke i micron.
Vispa äggvitan tills du kan forma mjuka toppar.
Vispa äggula och socker poröst.
Blanda ner chokladblandningen i äggulorna och sikta ner mjöl och kakao.
Blanda ordentligt och vänd sedan ner äggvitan.
Fyll formarna till 2/3 med chokladsmeten och ställ de därefter i frysen.
Värm ugnen till 200 C och ugnsbaka dem ca 8 minuter, tills de fått en bakad yta men fortfarande är krämiga inuti.
För kolasåsen, blanda socker, sirap och mjölk i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
Ta kastrullen från plattan och rör ner Carlshamn Flytande. Låt svalna helt.
Servera med valfri visp och toppings!