
Ingredienser: |
|
5 dl | vetemjöl |
2 dl | kakao |
50 g | mörk choklad |
7 st | kolor (se vårt tidigare recept på kola) |
0,75 dl | rapsolja |
100 g | smält Carlshamn Bakning |
3 | ägg |
3 dl | strösocker |
3 dl | yoghurt |
1 tsk | bikarbonat |
2 tsk | bakpulver |
1 krm | äkta vaniljpulver |

15 st
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält Carlshamn Bakning i en kastrull och låt svalna.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och äkta vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan. Vispa ihop socker och ägg tills de blir fluffigt.
Vänd försiktigt ner Carlshamn Bakning, rapsolja och yoghurt i ägg/socker-blandningen och blanda sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar.
Dela kolorna på mitten, och tryck ner en halv kola i varje muffins. Hacka upp chokladen och toppa muffinsarna.
Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek på formen och hur fasta du vill ha dom.
Ta ut muffinsarna ur ugnen, och servera och njut!