
Ingrediensser |
|
1 | laxsida a ca 1 ½ kg |
1 | citron |
2 1/2 dl | panko |
1/2 dl | hackad basilika |
1/2 dl | hackad dill |
1/2 dl | hackad gräslök |
kylskåpskallt Carlshamn bakning | |
salt | |
Dillmajonnäs |
|
4 dl | majonnäs |
1 dl | finhackad dill |
1 msk | pressad citronjuice |
Tapenadmarinerad färskpotatis |
|
1 kg | kokt färskpotatis |
8 | salladslökar |
200 g | tapenad |
1/2 dl | pressad citronjuice |
salt |

60 minuter

10 portioner
Dela potatisarna och strimla salladslöken. Blanda potatis och salladslök med tapenaden och citronjuicen. Smaka av med salt.
Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen.
Värm ugnen till 220 C. Salta laxen.
Finriv det yttersta skalet från citronen och blanda med pankon och örterna.
Strö örtströbrödet över laxen.
Hyvla (med hjälp av en osthyvel) tunna skivor med Carlshamns margarin och täck laxen.
Ugnsbaka laxen i ca 20 minuter tills innertemperaturen är 45 C.
Servera laxen med tapenadpotatisen och dillmajonnäsen.