
Sockerkaka |
|
75 g | Carlshamn margarin |
75 g | havremjölk |
240 g | vetemjöl |
180 g | strösocker |
2,5 g | salt |
2,5 g | vaniljsocker |
100 g | aquafaba (kikärtsspad) |
Dammsugaren |
|
500 g | marsipan |
4 dl | sockerkakssmulor |
100 g | Carlshamn margarin |
100 g | mörk choklad |
1 dl | florsocker |
3 msk | kakao |
2 tsk | vaniljsocker |
Arrak eller punch efter smak |
Så här gör du sockerkakan
Börja med att smälta margarin tillsammans med havremjölk. Blanda och sikta sedan alla torra ingredienser.
Vispa socker och aquafaba pösigt, vänd ner både de torra och blöta ingredienserna i skålen.
Häll ner i form och baka på 175° C i varmluftsugn ca 30–40 min.
Så här gör du chokladdammsugare
Börja med att göra en sockerkaka enligt receptet ovan. Blanda alla ingredienser, förutom marsipan och choklad, för hand eller i matberedare.
Dela degen i 5 bitar och rulla ut till längder. Lägg in längderna i kylen i ca 1 h så de stelnar. Kavla ut marsipanen tunt och rulla in längderna i marsipanen och skär till önskad storlek. Avsluta med att doppa ändorna i smält mörkchoklad och låt de stelna