
Mango, ananas och avokadosalsa: |
|
1 | Mango |
2 | avokado |
1/2 | Ananas |
1 | Chili (valfritt) |
1 | lime |
1 | nypa salt |
Picklad rödlök: |
|
0,5 dl | Ättika |
1 dl | socker |
1 dl | vatten |
2 | Rödlök |
Fisk: |
|
400 g | Vit fisk |
1 dl | mjöl |
1 | Ägg |
1 dl | Ströbröd |
Salt och peppar | |
2 msk | Carlshamn flytande margarin |
Extra: |
|
Koriander (valfritt) | |
Gräddfil (valfritt) | |
Coleslaw (valfritt) | |
tortillabröd |
Så gör du salsan:
Hacka ner mango, avokado och ananas och chili i en skål, toppa med pressad limejuice och skalet från limen. Salta efter smak.
Så gör du picklad rödlöken:
Skiva rödlök och lägg i en glasburk, koka upp ättika, socker och vatten och häll sedan över detta på löken. Täck med lock och låt svalna i kylen.
Så gör du fisken:
Skiva upp fisken i munsbitar. Häll upp mjöl, ströbröd och ägg i separata skålar. Salta, peppra och vispa upp ägget lite lätt. Panera fiskbitarna i mjöl, sen ägg och sist ströbröd. Stek sedan i Carlshamn flytande margarin några minuter per sida.
Till servering:
Lägg upp små tortillabröd på tallrikar, toppa bröden med salsa, fisken, pickad rödlök, gräddfil, coleslaw och koriander. Låt smaka!