Tips på en riktigt god lunch- eller middagsrätt med gös, spenat, potatis och en smakrik beurre blanc-sås. En klassisk fransk rätt som blir extra god med Carlshamns margarin i såsen. Den här rätten är trevlig att bjuda på när du har gäster.
                            
                                Ingredienser: | 
                        |
| 4 bitar |   
                                                        gösfilé med skinn a 160 g
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
| 100 g |   
                                                        bladspenat
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
|   
                                                        Carlshamns Havssalt
                             
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                                     | 
                        |
|   
                                                        salt
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        |
                                Carlshamn blanc | 
                        |
| 2 |   
                                                        schalottenlökar
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
| 2 dl |   
                                                        vitt vin
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
| 200 g |   
                                                        Carlshamns Havssalt
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                         | 
                        
| ½ dl |   
                                                        finstrimlad Gräslök
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        
|   
                                                        salt
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        |
                                Till servering | 
                        |
|   
                                                        kokt potatis
                             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             | 
                        |
Gös med spenat och beurre blanc
Så här gör du:
Börja med att göra såsen. Skala och finhacka schalottenlöken. Värm en kastrull en klick Carlshamn Havssalt till medeltemperatur. Fräs löken i margarinet ett par minuter och häll därefter på vinet. Höj temperaturen till max och låt det koka tills endast hälften återstår. Dra av från plattan. Tillsätt margarinet, lite i taget under ständig vispning. Avsluta med att tillsätta gräslöken.
Värm en stekpanna med Carlshamn Havssalt till högsta temperatur. Salta gösen och stek den på skinnsidan i ca 3 minuter. Vänd på fisken och stek i ytterligare 1 minut.
Värm en bred kastrull eller sauteuse med Carlshamn Havssalt till medelhög temperatur. Fräs spenaten i 1-2 minuter och smaka av med salt.
Skala och koka potatisen.
Servera gösen med spenaten, såsen och lite kokt potatis.