En god och nyttig maträtt med Gös, spenat, potatis och beurre blanc. En klassisk rätt i Frankrike.

Ingredienser: |
|
4 bitar | gösfilé med skinn a 160 g |
100 g | bladspenat |
Carlshamns Havssalt | |
salt | |
Carlshamn blanc |
|
2 | schalottenlökar |
2 dl | vitt vin |
200 g | Carlshamns Havssalt |
½ dl | finstrimlad Gräslök |
salt | |
Till servering |
|
kokt potatis |


Så här gör du:
Börja med att göra såsen. Skala och finhacka schalottenlöken. Värm en kastrull en klick Carlshamn Havssalt till medeltemperatur. Fräs löken i margarinet ett par minuter och häll därefter på vinet. Höj temperaturen till max och låt det koka tills endast hälften återstår. Dra av från plattan. Tillsätt margarinet, lite i taget under ständig vispning. Avsluta med att tillsätta gräslöken.
Värm en stekpanna med Carlshamn Havssalt till högsta temperatur. Salta gösen och stek den på skinnsidan i ca 3 minuter. Vänd på fisken och stek i ytterligare 1 minut.
Värm en bred kastrull eller sauteuse med Carlshamn Havssalt till medelhög temperatur. Fräs spenaten i 1-2 minuter och smaka av med salt.
Skala och koka potatisen.
Servera gösen med spenaten, såsen och lite kokt potatis.