
Ingredienser: |
|
600 g | aubergine |
4 | vitlöksklyftor |
700 g | krossade tomater |
1 1/2 dl | vitt vin |
1 dl | hackad basilika |
250 g | Växtbaserad ”mozzarella” |
150 g | Växtbaserad ”parmesanost” |
2 msk | Carlshamns flytande margarin |
Salt och svartpeppar efter smak |
För att få ihop denna härliga gratäng börjar du med att skiva auberginerna i 1/2 cm-tjocka skivor.
Salta auberginen och låt det marinera i ca 30 minuter så att vätskan dras ur.
Medans auberginen marinerar så kan du hacka vitlöken och fräsa den i en panna med Carlshamns margarin i några minuter.
Nästa steg blir att tillsätt krossade tomater och vitt vin. Låt allt koka ihop i ca 15 minuter och tillsätt sedan basilikan. Smaka av med salt och peppar.
Slutligen värm ugnen till 220 grader.
Torka av aubergine skivorna med ett hushållspapper. Stek dem sedan i margarin på hög temperatur, ett par minuter på varje sida tills de fått fin rostad färg.
För att montera ihop gratängen så varva aubergine, tomatsås, växtbaserad ”mozzarella” och växtbaserad ”parmesanost” i en ugnsfast form. Stoppa in alltsammans i ugnen i ca 20 minuter till en fin gratinerad yta.
Smaklig måltid!