
Ingredienser: |
|
8 skivor | skivor surdeg |
3 | mozzarella |
Carlshamn Smörgås | |
Sallad: |
|
1 | stor morot |
1 | zucchini |
färsk koriander | |
Dressing: |
|
½ dl | rödvinsvinäger |
1 msk | dijonsenap |
1 msk | flytande honung |
1 dl | Olivolja |
1 | vitlöksklyfta |
salt | |
peppar |


Gör så här:
Tvätta grönsakerna och koriandern. Skär, tunna strimlor av moroten och zucchinin med en potatisskalare och grovhacka koriandern. Blanda dressingen i en skål, pressa ner vitlöksklyftan, lägg i grönsakerna och koriandern. Låt stå ett par minuter. Värm en grillpanna/stekpanna på hög värme. Skär upp åtta skivor av surdegsbrödet och bred rejält med Carlshamn Smörgås på undersidan av fyra brödskivor. Lägg på mozzarella och sallad på sidan utan margarin och lägg en skiva bröd uppepå.
Bred Carlshamn Smörgås på ovansidan av den översta brödskivan och tryck ihop mackan med en stekspade. Lägg mackorna i pannan och grilla på bägge sidorna. Sänk värmen om det ryker för mycket. Mackorna är färdiga när osten har smält, och serveras skuren i två bitar.