
Ingredienser: |
|
4 bitar | laxfilé a 150 g |
400 g | kokt färskpotatis |
1/2 | fänkål |
250 g | Tomat |
40 g | Carlshamn Havssalt |
salt och dill | |
Chilihet gurt: |
|
2 dl | gurt |
1 1/2 tsk | sambal oelek |
nypa salt |

ca 40 minuter

4 portioner
Så här gör du:
Börja med att placera ut fyra stora ark med grillfolie. Efter det skivar du färskpotatisen och fänkålen och placerar ut lika mycket utav varje på folie-arken.
Lägg laxfiléerna ovanpå och sedan tärna och lägg på tomaterna. Salta alltsammans och lägg på en klick av Carlshamns Havssalt.
Vik ihop paketet (men inte så att det är helt stängt upptill). Grilla sedan laxpaketet på indirekt värme ca 20 minuter tills fiskens kärntemperatur är ca 45 C.
Blanda under tiden ingredienserna till gurten och smaka av med salt.
Toppa laxen med lite plockade dillkvistar och servera med chiliheta gurten.
Så enkelt och gott, smaklig måltid.