Smuldeg: |
|
| 120 g |
Carlshamn Havre
|
| 1 1/2 dl |
havregryn
|
| 1 1/2 dl |
vetemjöl
|
| 1/2 dl |
strösocker
|
| 1 krm |
salt
|
Fyllning: |
|
| 500 g |
tinade hallon (eller färska)
|
| 1 1/2 dl |
florsocker
|
| 1 msk |
potatismjöl
|
Till servering: |
|
| 2 dl |
valfri visp
|
Hallonpaj
ca 50 minuter
8 portioner som fika eller dessert
Så här gör du:
Denna fantastisk syrliga och goda paj gör du enkelt. Börja med att värma ugnen till 200 C.
Sedan mixar du snabbt ihop alla ingredienserna till smuldegen i en matberedare eller för hand i en bunke.
Lägg hallonen i en sil och låt de rinna av några minuter.
Blanda hallonen med sockret och potatismjölet och lägg det i en ugnsfast form (ca 22 cm i diameter).
Smula över smuldegen och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått en gyllene färg.
Avsluta med att servera pajen med lättvispad visp eller god glass.