
Smuldeg: |
|
120 g | Carlshamn Havre |
1 1/2 dl | havregryn |
1 1/2 dl | vetemjöl |
1/2 dl | strösocker |
1 krm | salt |
Fyllning: |
|
500 g | tinade hallon (eller färska) |
1 1/2 dl | florsocker |
1 msk | potatismjöl |
Till servering: |
|
2 dl | valfri visp |

ca 50 minuter

8 portioner som fika eller dessert
Så här gör du:
Denna fantastisk syrliga och goda paj gör du enkelt. Börja med att värma ugnen till 200 C.
Sedan mixar du snabbt ihop alla ingredienserna till smuldegen i en matberedare eller för hand i en bunke.
Lägg hallonen i en sil och låt de rinna av några minuter.
Blanda hallonen med sockret och potatismjölet och lägg det i en ugnsfast form (ca 22 cm i diameter).
Smula över smuldegen och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått en gyllene färg.
Avsluta med att servera pajen med lättvispad visp eller god glass.