
Browniebotten: |
|
2 dl | skalade hasselnötter (finns färdigskalade att köpa i affären) |
1/2 dl | mandlar |
Lite flingsalt | |
2 msk | kakao |
ca 17 | dadlar utan kärna |
1 tsk | vaniljessens |
Ev 1 tsk | vatten |
Chokladganache: |
|
2 msk | fet kokosmjölk |
35 g | Carlshamn Bakning |
2 msk | kakao |
Lite flingsalt | |
1/2 tsk | vaniljessens |
Ca 1 msk | agavesirap |
1/3 dl | hasselnötter + kakaonibs till topping |
Browniebotten:
1. Mixa hasselnötter, mandlar, kakao och flingsalt till ett fint mjöl i en matberedare.
2. Lägg i resterande ingredienser förutom vattnet och mixa till en deg. Tillsätt sedan lite vatten i taget under tiden du mixar så att degen blir fast och formbar.
3. Tryck ut botten i en bakplåtsklädd brödform eller annan form.
Chokladganache:
1. Smält alla ingredienser förutom agavesirapen i en skål över vattenbad. Vispa under tiden. När allt är blandat tar du av skålen från värmen och häller i agavesirapen och smakar av.
2. Bred ut chokladen på bottenlagret och toppa med hackade hasselnötter samt kakaonibs.
3. Låt stelna i kyl. Skär sedan i bitar och förvara i kyl.