
Ingredienser |
|
5 dl | Havredryck Naturell eller Risdryck Naturell |
3 dl | Havregryn Kli |
1 påse | torrjäst |
1 msk | socker |
1 tsk | salt |
1/2 dl | Carlshamn flytande margarin |
6 dl | Fullkornsvetemjöl |
På ytan: ägg + havregryn |

120 minuter

Ett bröd
Gör så här:
Blanda jästen med havregrynet och häll detta i +42 gradigt vatten. Tillsätt socker, salt, flytande margarin samt mjölet. Blanda degen så att den blir jämn. Häll degen i på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och bred ut degen så att storleken ungefär blir 30 x 35 cm.
Låt stiga på en varm plats under en duk i ca 40min. Lägg på ugnen på 225 grader. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över havregryn och frön.
Skär degen i fyrkanter med en rund skärare. Grädda i ugnens mitt i 15-20 min.