
Ingredienser: |
|
500 g | nötkött |
500 g | fläskfärs |
1 | ägg |
3 msk | Ströbröd |
2 msk | grädde |
1 msk | kalvfond |
1 msk | soja |
4 msk | Carlshamn Tre oljor |
Salt & peppar |

20 st
Gör såhär
Finhacka lök och stek i Carlshamn Tre oljor. Ta bort från plattan och låt svalna. Blanda ströbröd, grädde, ägg, soja, kalvfond, salt och peppar i en stor bunke och låt stå i några minuter. Blanda i nöt- och fläskfärsen och rulla till bollar, om det känns kladdigt kan du funkta händerna med lite vatten mellan rullningarna. Stek på medelvärme i Carlshamn Tre oljor tills de är genomstekta. Tips! Om du ska servera köttbullarna till julbordet, addera 2 tsk kryddpeppar i receptet.