
Renskav |
|
5 dl | växtbaserad ”grädde” |
500 g | viltskav |
200 g | svamp |
2 | rödlökar |
2 | äpplen |
1 msk | vetemjöl |
2 tsk | krossade enbär |
Carlshamn Havssalt, Salt och Svartpeppar | |
Pressad potatis |
|
600 g | mjölig potatis |
50 g | Carlshamn Havssalt |
1/2 dl | grovhackad bladpersilja |
flingsalt |


Gör så här
Koka först potatisen och häll av vattnet direkt när den är klar. Pressa potatisen med en potatismosare i en skål. Lägg margarinet i mitten av potatisen, strö över persilja och lite flingsalt.
Skala och skär champinjonerna i önskad storlek. Halvera och skiva löken. Kärna ur och skär äpplet i skivor. Hetta upp en stekpanna med margarinet till medelhög temperatur. Stek champinjonerna i några minuter tills de är fint bruna. Tillsätt lök och äpple och stek i ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Hetta upp en stekpanna med margarin på högsta temperatur. Stek renskavet i några minuter tills det är fint brynt, tillsätt sedan enbären och vetemjölet och rör om. Tillsätt ”grädden” och koka i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera den här läckra grytan med stek svamp, pressad potatis, färska örter som persilja – och njut!