
Ingredienser: |
|
200 g | vegansk vit choklad |
200 g | Carlshamn Bakning |
2 dl | strösocker |
4 | ägg |
2 1/2 dl | vetemjöl |
100 g | Turkisk peppar |
Hallonvisp: |
|
2 dl | visp |
1/2 dl | hallonsylt |
Till servering: |
|
Färska hallon | |
Turkisk peppar |

ca 60 minuter + ca 60 min för avsvalning

12 portioner som fika
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 C.
Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsfast form som är ca 20 x 30 cm.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
Lägg ner margarinet och smält det sedan i en kastrull över vattenbad.
Ta av bunken från värmen.
Vispa socker och ägg med en elvisp tills det är luftigt.
Vänd ner chokladblandningen i äggvispet och vänd sedan ner vetemjölet.
Krossa den turkiska pepparn och vänd ner i smeten. Fördela ut smeten i formen.
Grädda i ca 30 minuter tills kakan stannat.
Låt svalna i ca 30 minuter och stjälp sedan upp kakan.
Vispa vispet luftigt och blanda ned sylten.