
Ingredienser: |
|
800 g | lammracks |
500 g | grön sparris |
2 | vitlöksklyftor |
2 | kvistar rosmarin |
Carlshamn Flytande | |
Salt, svartpeppar och olivolja | |
Citron- och rosmarincreme |
|
2 dl | vegansk cream cheese |
1/2 | citron |
2 msk | finhackad rosmarin |
Salt och svartpeppar | |
Honungsrostade hasselnötter |
|
75 g | hasselnötter |
1 msk | honung |
2 msk | Carlshamn Havre |
salt |

Hacka vitlök och rosmarin grovt och blanda med olivolja.
Salta och peppra lammracksen.
Gnid in dem med vitlöks- & rosmarinshacket.
Ansa sparrisen och pensla med Carlshamn Flytande och salt.
Grilla lammet på direkt värme på grillen i ca 10 minuter tills du får en fint grillad yta.
Grilla på indirekt värme i ca 10 minuter till, tills kärntemperaturen är ca 50 C.
Låt lammet vila ca 10 minuter innan du skivar upp det.
Under tiden grillar du sparrisen sparrisen runt om på direkt värme i ca 5 minuter. Finriv allt skal på citronen och blanda ned i cream cheesen tillsammans med 1 tsk citronsaft och den finhackade rosmarinen.
Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.Grovhacka hasselnötterna.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Stek nötterna i Carlshamns havremargarin ett par minuter.
Häll på honungen och stek vidare i ca 1 minut tills de är fint karamellisserade.
Servera lammet med creme cheese blandingen, nötter och sparris!