
Ingrediensser |
|
450 g | lammfärs |
1 msk | gula senapsfrön |
1 | Gul lök |
120 g | kokt potatis |
1 | ägg |
1/2 dl | visp/matlagningsbas (som ersätter grädde) |
margarin, salt och svartpeppar | |
150 g | morötter |
250 g | broccoli |
150 g | bönor |
120 g | margarin |
Till servering |
|
Rårörda lingon och kokt potatis |

4 pers.
Lägg färsen i en bunke. Mortla senapsfröna lite lätt, hacka löken och pressa potatisen. Blanda ihop samtliga ingredienser till smäckan och smaka av med salt och svartpeppar.
Forma till fina biffar och stek de i margarin ca 2-3 minuter på varje sida på medelhög temperatur.
Skala och skär moroten i centimeterstora bitar. Ansa och skär broccolin i fina buketter. Noppa bönorna och dela de på mitten. Koka grönsakerna al dente ca 5 minuter i saltat vatten.
Koka upp margarinet. Servera färsbiffarna med grönsakerna. Häll margarinet över anrättningen och servera med kokt potatis och rårörda lingon.