
Ingredienser: |
|
4 dl | grönsaksbuljong |
4 dl | kokosmjölk |
2 dl | vitt vin |
500 g | gröna ärtor |
1 | Gul lök |
35 g | färsk ingefära |
Till servering |
|
4 skivor | mörkt rågbröd |
4 | kokta ägg |
Carlshamn Havssalt |

ca 30 minuter

4 portioner som huvudrätt
Gör så här:
Hacka löken, finhacka ingefäran och lägg allt i en kastrull. Tillsätt vinet och koka upp. Låt det koka tills ca 1 dl återstår. Tillsätt buljongen och kokosmjölken och koka vidare i ca 5 minuter. Lägg ner ca 400 g av ärtorna och koka upp på nytt. Mixa till en slät grön soppa och häll därefter ner de resterande ärtorna. Bred Carlshamn Havssalt på rågbröden. Skiva och lägg på äggen.
Servera soppan med äggsmörgåsarna.