
Våfflor |
|
2 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
1 | kryddmått salt |
½ tsk | strösocker |
1 ½ dl | havremjölk |
1 dl | kallt vatten |
3 msk | Carlshamn Flytande |
Chokladsås med smak av espresso |
|
1 msk | Carlshamn Bakning |
1 ½ msk | kakao |
1 msk | sirap |
3 msk | socker |
1 dl | havregrädde |
2 cl | espresso |
Eventuellt ett par droppar Calvados eller Angostura Cocoa Bitters | |
Till servering |
|
1 | päron |
Vaniljglass | |
Eventuellt lite riven mörk choklad |

Börja med chokladsåsen. Smält Carlshamn Bakning och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist havregrädden och espresson. Koka upp och sjuda på svag värme till såsen tjocknat. Rör om då och då. Vill du ha lite extra drag i chokladsåsen kan du smaksätta med ett par droppar alkohol, exempelvis cognac, calvados eller Angostura Cocoa Bitters. Dra chokladsåsen från värmen och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser till våfflorna och ha i havremjölken. Vispa ordentligt och tillsätt sedan vattnet. Häll ner Carlshamn flytande under fortsatt vispning. Grädda i osmort våffeljärn till frasiga våfflor.
Under tiden du våfflorna gräddas, kärna ur päronet och skär i tunna skivor. Servera våfflorna garnerade med päronskivor, två skopor glass och rejält med chokladsås. Lite riven mörk choklad på toppen ger extra god smak.