
Ingredienser deg: |
|
180 g | Kallt Carlshamn Baka |
1 1/2 dl | florsocker |
5 dl | vetemjöl |
1 | Äggula |
Fyllning: |
|
300 g | Mandelmassa |
150 g | Carlshamn Bak |
3 | Ägg |
Glasyr: |
|
2 dl | florsocker |
1 1/2 - 2 msk | vatten |

ca 90 minuter

ca 20 st
Så här gör du:
Blanda ihop ingredienserna till degen tills du har en slät och fin deg. Plasta degen och lägg i kylen ca 30 min.
Kavla ut degen och klä mazarinformarna med degen.
Värm ugnen till 200 C.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen tills du har en jämn och slät smet.
Fyll formarna med smeten och ugnsbaka i ca 15 minuter tills mazarinerna fått fin färg.
Lägg mazarinerna upp och ner på en ugnsplåt och låt de svalna. Ta sedan loss de ur formarna.
Blanda ingredienserna till glasyren och glasera mazarinerna.