En god mazarinkaka fylld med nektariner och gjord på Carlshamn Bakning.

Ingredienser: |
|
500 g | Mandelmassa |
250 g | Carlshamn Bakning |
5 | ägg |
3/4 dl | vetemjöl |
½ tsk | krossade kardemummakärnor |
4 | nektariner |
Glasyr |
|
2 dl | florsocker |
1 msk | vatten |

ca 60 minuter

10 portioner
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 C. Riv ner mandelmassa i en bunke. Tärna och lägg ner margarinet.
Blanda till en jämn smet och tillsätt äggen ett åt gången under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl.
Smörj en ugnsfast form (ungefär 20 x 30 cm) med margarin och häll ner mazarinsmeten i formen.
Skär nektarinerna i 6 klyftor vardera och peta ner dem i mazarinsmeten.
Ugnsbaka ca 30 minuter tills kakan blivit fast och har fått fin färg. Låt därefter kakan svalna.
Blanda under tiden florsocker och vatten till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakan.