
Ingrediensser |
|
90 g | kokt potatis |
25 g | jäst |
3 dl | ljummet vatten (ca 37 C) |
7 dl | vetemjöl |
1 tsk | salt |
4 | vitlöksklyftor |
125 g | Carlshamn Bakning |
Till servering |
|
2 | salladslökar |
2 1/2 dl | vegansk gurt |
250 g | stenbitsrom |
Övrigt |
|
vetemjöl till utbakningen | |
olja till friteringen |


Finriv den kokta potatisen.
Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet.
Rör runt tills jästen löst sig.
Tillsätt mjöl, salt och den rivna potatisen och arbeta till en jämn och fin deg.
Låt degen jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek.
Lägg degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 20 bitar.
Kavla ut degbitarna tills de är ca 3 mm. i tjocklek.
Jäs bröden under bakduk i ca 10 minuter.
Hetta under tiden upp oljan till 180°C och fritera bröden ca 3-4 minuter på varje sida.
Skala och finhacka vitlöken och lägg den i kastrull tillsammans med Carlshamn bakning.
Låt margarinet koka upp ordentligt och dra sedan av det från plattan.
Finstrimla salladslöken. Pensla den nyfriterade langosen med vitlöksmargarinet och toppa med stenbitsrom, vegansk gurt och salladslöken.