Det här brödet är allt annat än en torrt och tråkigt. Saftig riven morot gör brödet maffigt och med olika fyllningar blir brödet ett ordentligt mellanmål. Skär upp brödet i skivor först när det svalnat av lite. Brödet är gjort i brödform.

Råvaror |
|
6 dl | vatten |
2 påsar | torrjäst |
2 msk | salt |
10 dl | blandmjöl |
2,5 dl | majsmjöl |
7 dl | riven morot |
100 g | Carlshamn Bakning |
1. Värm vattnet så att det är ungefär 40-45 grader varmt. Lägg torrjästen i vattnet och tillsätt salt.
2. Lägg till majs- och blandmjölet på samma gång som du blandar degen. Lägg i riven morot och till sist Carlshamn Bakningsmargarinet. Knåda degen tills degen lossnar från fingrarna och skålens kanter.
3. Lägg degen i en smord brödform. Låt degen stiga under en bakduk i ungefär 30 minuter, helst på ett sådant ställe där det inte drar.
4. Grädda morotsbrödet i 225 grader på ugnens lägsta nivå i ungefär 45 minuter. Vänd brödet upp och ner då det har svalnat.