
Ingredienser: |
|
5 dl | vetemjöl |
0,75 dl | rapsolja |
100 g | smält Carlshamn Bakning |
3 | ägg |
3 dl | strösocker |
3 dl | yoghurt |
1 tsk | bikarbonat |
2 tsk | bakpulver |
1 krm | äkta vaniljpulver |
Topping: |
|
200 g | philadelphia |
3 msk | citron |
1 dl | florsocker |
0,5 msk | röd karamellfärg |

15 st
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält Carlshamn Bakning i en kastrull och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och äkta vaniljpulver i en skål och ställ åt sidan. Vispa ihop socker och ägg tills de blir fluffigt. Vänd försiktigt ner det smälta Carlshamn Bakning, rapsolja och yoghurten i ägg/socker-blandningen, och när det är blandat, fortsätt med att försiktigt blanda i mjölblandningen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter beroende på storlek på formen och hur fasta du vill ha dom. Rör ihop alla ingredienser för toppingen, och spritsa ut på muffinsarna. Toppa gärna med juligt strössel.