
Ingredienser: |
|
400 g | nötfärs |
1 | Gul lök |
2 | vitlöksklyftor |
3 | potatisar |
1 | palsternacka |
2 | morötter |
1 | röd paprika |
2 tsk | paprikapulver |
1 tsk | oregano |
1 tsk | spiskummin |
1 krm | cayennepeppar |
2 msk | tomatpuré |
1 burk | krossade tomater |
1 liter | vatten |
1 | köttbuljongtärning |
svartpeppar | |
Växtbaserad crèmefraiche | |
persilja | |
Carlshamn Flytande | |
Till servering: |
|
Rustikt bröd och Carlshamn Havssalt |


Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis, palsternacka, morot och skär i tärningar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Värm margarinet i en tjockbottnad gryta och bryn köttfärsen i några minuter tills den fått lite färg. Salta och peppra och sänk värmen något. Tillsätt lök och vitlök, och låt fräsa med köttfärsen någon minut innan du har i paprikan och kryddar med paprikapulver, oregano, spiskummin och cayennepeppar. Tillsätt tomatpurén och rör om. Låt allt fräsa i ett par minuter på låg värme. Tillsätt potatis, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Rör om och låt soppan sjuda i cirka 20 minuter. Smaka av och salta och peppra efter smak. Servera och toppa med crèmefraiche och hackad persilja. Avnjut tillsammans med ett rustikt bröd med Carlshamn Havssalt på.