
Ingredienser |
|
4 1/2 dl | havremjölk |
3 dl | havregryn |
3/4 dl | solrosfrön |
2 krm | mortlade kardemummakärnor |
nypa salt | |
Topping |
|
1 | rött äpple |
1 msk | Carlshamn Havre |
1 msk | maple syrap |
1/2 msk | pressad citronjuice |
1 | nypa kanel |

(som frukost för 4 personer)
Så här gör du:
Blanda havregryn, havremjölk, solrosfrön och kardemumma i en stor skål, och fördela sedan i portionsskålar.
Täck med plast och ställ i kylen så de är redo att plockas fram till frukosten.
Till toppingen börjar du med att fintärna äpplet.
Smält Carlshamn Havre i en panna, tillsätt maple syrap och de fintärnade äppelbitarna och fräs i ca en minut.
Häll på citronjuicen och en nypa kanel och fräs vidare ett par minuter tills kompotten fått en simmig konsistens.
Låt kompotten svalna.
Ta fram din over nights oats och toppa med din äppelkompott.