
Ingredienser |
|
12 st | pilgrimsmusslor |
8 msk | Carlshamn Havre |
1-2 | schalottenlökar |
1,5 dl | vitt vin |
120 g | bladspenat |
1/2 dl | hackad persilja |
Juice från en lime |

(4 pers, som förrätt)
Hacka schalottenlöken.
Smält ca 2 msk av Carlshamns havremargarin i en liten panna och fräs löken i.
Hacka persiljan fint och när schalottenlöken börjar se genomskinlig ut lägger du i persiljan och häller på vinet.
Låt sjuda i någon minut och häll sedan på limejuicen.
Ta en till panna och smält ca 2 msk Carlshamns havremargarin i, fräs bladspenaten på mellanvärme.
I en tredje panna smält ca 4 msk havremargarin.
Lägg i pilgrimsmusslorna och bryn i ca 2 minuter på varje sida.
Krydda med salt och peppar.
Ta en matsked och lägg persiljesåsen i botten på en djup tallrik, arrangera den frästa spenaten på och lägg pilgrimsmusslorna på toppen.