
Ingredienser |
|
350 g | blomkål |
250 g | broccoli |
4 | medelstora rödbetor |
3 msk | Carlshamn Flytande |
1 | gul paprika |
1 | röd paprika |
1 | vitlöksklyfta |
Saft från en halv citron | |
Flingsalt och peppar |

(4 pers)
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär blomkål och broccoli i mindre bitar (även stammen).
Skär rödbetorna och rödlöken i mindre klyftor.
Dela paprikorna på hälften och skär sedan tjockare stavar.
Häll ca 3 msk Carlshamn Flytande i en liten skål, pressa i en vitlöksklyfta och häll i saften från en halvcitron, blanda ordentligt.
Lägg alla grönsaker på en bakpappersklädd plåt och pensla över vitlöks- och citronmargarinet.
Ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden.
Passar utmärkt som tillbehör till tex lax eller kyckling och blir det över fungerar det som god matlåda dagen efter på jobbet.