
Ingredienser: |
|
400 g | Bitar av butternut sqaushpumpa (ca 550 g med skal) |
1 1/2 | paprika |
1 | Gul lök |
1 | vitlöksklyfta |
1/2 dl | Äppelcidervinäger |
400 g | krossade tomater |
100 g | quinoa |
1/2 tsk | fänkålsfrö |
En klick Carlshamns Kallpressad (margarin) | |
En nypa salt och svartpeppar | |
Till servering: |
|
Valfritt men vi rekommenderar: | |
Ris eller bulgur och en god grönsallad |

ca. 40 minuter

4 portioner
Så här gör du:
Börja med att tärna pumpaköttet och skär paprikan i 2 centimeters bitar. Hacka lök och vitlök.
Fräs pumpa, paprika, lök och vitlök i margarin i en gryta, i ett par minuter.
Häll på vinäger, tomat och quinoa och låt det koka upp.
Mortla fänkålsfrö och tillsätt det i grytan tillsammans med lite salt och peppar.
Koka grytan ca 20 minuter tills quinoan är lagom kokt.
Smaklig måltid!