
Ingredienser: |
|
300 g | oxfilé |
2 msk | kapris |
4 msk | Carlshamn Tre oljor |
1 | salladslök |
1 msk | Olivolja |
riven parmesan | |
Salt & peppar | |
Tryffelmajo: |
|
1 | äggula |
1,5 dl | rapsolja |
1 tsk | svart tryffelolja |
1 tsk | dijonsenap |
Salt och peppar | |
Topping |
|
Parmesanchips |

Gör såhär
Lägg in oxfilén i frysen medan du förbereder allt så blir det enklare att skära den tunt. Tryffelmajonäs: Ta fram ett ägg minst ett par timmar innan, helst dagen innan, så det blir rumstempererat. Lägg äggulan i en skål och droppa i rapsolja medan du vispar intensivt. När majonnäsen börjar gå ihop kan du börja hälla rapsoljan lite snabbare. Majonnäsen är klar när du kan hålla skålen upp och ner utan att den rinner ur. Droppa i tryffelolja, dijon samt rikligt med salt och peppar. Skär salladslöken och spara den gröna delen till dekoration. Smält Carlshamn Tre oljor i en liten kastrull eller stekpanna, och fräs lök och kapris när det börjat bubbla Skär oxfilen tunt i små bitar, rör ihop med olivolja, salt och peppar och lägg upp på två tallrikar. Toppa med lök och kapris-fräs, parmesan, tryffelmajo och den gröna salladslöken. Servera med parmesanchips, och njut!