
Kokoskaka (kakan räcker till ca 15 pers men är svår att göra mindre av) |
|
4 dl | vetemjöl |
2 ½ dl | strösocker |
170 g | Carlshamn Bakning |
1 ½ dl | kokosmjölk |
2 | ägg |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | vaniljsocker |
1 ½ dl | riven kokos |
Carlshamn Bakning och ströbröd till formen. | |
Till upplägg för 4 personer: |
|
4 skivor | kokoskaka |
2 | clementiner |
1 | blodapelsin |
1 | lime |
1 dl | Växtbaserad ”vispgrädde” |


Gör så här:
Värm ugnen till 175 C. Smörj en avlång sockerkaksform med Carlshamn Bakning och bröa den noggrant med ströbröd.
Lägg margarinet i en kastrull och låt det koka tills det får en gyllene färg. Tillsätt sedan mjölken. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda kokos, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner i äggsmeten omväxlande med smör-mjölken, vänd försiktigt runt med en slickepott. Häll upp smeten i sockerkaksformen och grädda den ca 35 minuter.
Låt kokoskakan svalna och skär sedan 4 skivor. Rosta kakan ett par minuter i brödrost eller i en torr stekpanna.
Skala och tärna citrusfrukterna. Lättvispa den växtbaserade ”grädden” Lägg upp den rostade kokoskakan på 4 assietter och toppa med citrussalladen och den vispade ”grädden”.