
Ingredienser: |
|
600 g | potatis |
400 g | morot |
400 g | rotselleri |
100 g | Gul lök |
300 g | kokta linser |
4 | ägg |
50 g | rucola |
Salt, tabasco och svartpeppar | |
Carlshamn Havre | |
Rågsmörgås med groddar |
|
4 skivor | mörkt rågbröd |
Groddar | |
Carlshamn Havre | |
Till servering |
|
Inlagda rödbetor |

ca 30 minuter

4 portioner som huvudrätt
Gör så här:
Skala morötter och rotselleri. Skär potatis, morötter och rotsellerin i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken. Värm en stekpanna med Carlshamn Havre till medelhög temperatur. Stek rotsakerna i ca 7 minuter tills de är mjuka med en brynt yta. Tillsätt löken och linserna och stek vidare i ett par minuter. Smaka av med salt, tabasco och svartpeppar.
Värm en stekpanna med Carlshamn Havre till medelhög temperatur och stek äggen.
Bred Carlshamn Havre på rågbröden och toppa med lite goda groddar.
Lägg upp rotsakspytten och toppa med rucola och de stekta äggen. Servera pytten med inlagda rödbetor och smörgåsarna.