
Kaka: |
|
3 dl | vetemjöl |
2 dl | socker |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | vaniljsocker |
50 g | Carlshamn bakmargarin |
2 dl | växtbaserad mjölk |
Fyllning: |
|
3 dl | lemon curd enligt Carlshamns recept) eller fast hallonsylt |
Till garnering: |
|
2 dl | sojagrädde |
Björnbär | |
Små myntakvistar |
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Smält margarinet och vispa ner det i skålen tillsammans med den växtbaserade mjölken och rör om så att det blandas ordentligt.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten jämnt över hela pappret.
Se till att det blir raka kanter och att smeten är ganska tunn!
Grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Håll koll på tiden så att kakan inte bränns!
Ta ut den ur ugnen när den är färdiggräddad och ställ den för att svalna under tiden du förbereder fyllningen. Bred sen ut fyllningen du valt över rulltårtan, rulla försiktigt ihop och skär upp lagom stora bitar.
Garnera med vispad grädde, bär och mynta, sedan är det färdigt att mumsa på!