
Ingredienser: |
|
1 ½ dl | florsocker |
250 g | Mandelmassa |
200 g | mörk mjölkfri choklad |
125 g | Carlshamn Bakning |
1 | äggvita |
1 | äggula |
½ msk | rom |
½ g | saffran |
Så här gör du.
Starta med att värma ugnen till 175 C. Riv ner mandelmassan i en bunke och tillsätt äggvitan. Blanda ihop till en jämn smet.
Bred ut eller spritsa 10 runda bottnar (ca ½ cm tjocka) på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna ca 12 minuter tills de är gyllene. Låt de svalna innan du tar loss dom från bakplåtspappret.
Blanda saffran med rom i en bunke. Tillsätt margarin, florsocker och äggula och vispa med elvisp tills krämen är luftig. Bred ut krämen lite toppigt på biskvibottnarnas undersida. Ställ de i kyl i minst 1 timme.
Smält chokladen i mikro eller i vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen så att det täcker saffranskrämen. Låt chokladen stelna.
Sedan är det bara att servera och njuta av dessa gobitar!