En saftig kladdkaka med blåbär och Carlshamn bakning som serveras med växtbaserad grädde.

Ingredienser: |
|
100 g | Carlshamn Bakning |
2 | ägg |
1 dl | strösocker |
1 ½ dl | farinsocker |
½ dl | ljus Sirap |
1 ½ dl | vetemjöl |
1 dl | kakao |
1 tsk | vaniljpulver |
1 ½ dl | frysta blåbär |
salt | |
Till fodring av form; |
|
20 g | Carlshamn Bakning |
¾ dl | Ströbröd |
Till servering; |
|
Vispad växtbaserad grädde och färska blåbär (kan uteslutas) |


Så här gör du:
Värm ugnen till 150 C.
Lägg bakplåtspapper i botten på en springform på 20 cm i diameter. Fodra formen med margarin och ströbröd.
Smält margarinet till kakan. Blanda ägg, strösocker och farinsocker i en bunke (men vispa inte luftigt). Rör i det smälta smöret, vetemjöl, kakao, vaniljpulver och salt i äggblandningen. Blanda de frysta blåbären med 1/2 dl mjöl och vänd ner i smeten.
Häll smeten i den fodrade formen och grädda i ca 30 minuter (kladdkakan brukar vara klar när den är gräddad ca 4 cm in från kanten men fortfarande helt kladdig i mitten). Låt kakan svalna.
Servera kladdkakan med vispad växtbaserad grädde och färska blåbär.