
Ingredienser: |
|
1 knippe | rädisor |
1 | stor rödlök |
450 g | inläggningssill i bitar |
½ | ättikssprit 12 % |
1 dl | strösocker |
1 ½ dl | vatten |
5 | lagerblad |
5 | hela svartpepparkorn |
Lite bladpersilja | |
Till servering: |
|
Fröknäcke | |
Carlshamn Kallpressad | |
En lagrad ost, exempelvis cheddar |

cirka 20 minuter plus minst 1 dygn för inläggningen

4 portioner
Gör så här:
Koka upp lagen och låt svalna. Skölj rädisorna i kallt vatten, torka av med hushållspapper, ansa och skiva i tunna skivor. Skiva rödlöken tunt och lägg tillsammans med sill, rädisor och rödlök i en glasburk. Fyll burken med lagen och sätt på ett tättslutande lock och låt stå i ett dygn, gärna två. Servera med fröknäcke med lite Carlshamn Kallpressad på.